In deze beginnerscursus komen reguliere gehoorzaamheidsoefeningen aan bod, zoals;
zit, lig, blijf, en oefeningen die zorgen voor meer aandacht voor de eigenaar.  Daarnaast wordt er
aandacht besteed aan zelfbeheersingsoefeningen, het niet opspringen tegen bezoek of eigenaar en het “hierkomen”. We zullen ingaan op het eten van de straat en het loslaten van voorwerpen. Wandelen aan een slappe lijn is ook onderdeel van deze cursus. Iedereen traint naar eigen niveau, zodat geen hond of baas verveelt raakt. En is het ons doel dat je de lichaamstaal van jouw eigen hond, maar ook de lichaamstaal van andere honden, leert lezen, zodat de opvoeding “bijna” vanzelf zal gaan.
 Zodra we de intensiteit van de oefeningen kunnen verhogen, doen we dat graag. De oefeningen worden creatief aangeboden en hierdoor als leuk ervaren bij zowel de hond, als de eigenaar.

Een vrolijke gehoorzame hond

Er wordt aandacht besteed aan het gedrag van de hond en zijn lichaamstaal. We kijken samen met jou hoe we jouw hond kunnen motiveren, met als doel een vrolijke gehoorzame hond. De onderlinge band wordt versterkt en jouw hond gaat het leuk vinden om samen te werken! Belangrijk is dat je de hond leert begrijpen en hierdoor op een succesvolle manier aan de slag gaat. Zowel jij als jouw hond krijgen op deze manier nog meer vertrouwen in elkaar.

Voor honden van alle leeftijden

Deze cursus is een beginnerscursus voor honden van alle leeftijden. Ook geschikt als vervolg op de puppycursus, maar ook voor de puberende hond een goede training.
Tijdens de lessen is er genoeg tijd om vragen te stellen.

De cursus is geschikt voor honden vanaf ongeveer 20 weken.

Clickertraining

Je kunt kennismaken met clickertraining, of een beloonwoord, een positieve trainingsmethode. Je zult merken dat jouw hond nog harder zijn best gaat doen. Dit onderdeel is niet verplicht in de cursus.

Locatie maandagavond en woensdag begin van de avond
Werfstraat 10, Haarlem (Noord) (VOL tot januari 2022)
(afgesloten en bestraat terrein en deels overkapt)
Locatie dinsdagavond
Penningsveer 2, Haarlemmerliede
Locatie diverse dagen ochtend en middag
Kerkweg 19,  Spaarndam
Prijs en info cursusduur
€140 voor 8 lessen a 45 minuten
€195 voor 6 lessen in privévorm a 35 minuten 
Groepsgrootte groepslessen 
Maximaal 5 cursisten

Staat er geen cursus in onderstaande agenda, dan zitten wij vol. Je kunt ons een e-mail sturen, zodat we jullie op de reservelijst kunnen plaatsen. Geef daarbij direct jouw beschikbare dagen door.
Privélessen kunnen natuurlijk altijd doorgaan.
We proberen binnen twee dagen te antwoorden op jouw e-mail. Check geregeld jouw spambox, om er zeker van te zijn dat je onze e-mails ontvangt. Voeg info@kennemerhondenschool.nl toe aan jouw lijst met veilige afzenders.

Agenda

Inschrijven