Gesloten van 23 december 2023 t/m 7 januari 2024. E-mails worden gelezen, maar duurt het langer voordat deze beantwoord worden. Telefonisch en via WhatsApp niet bereikbaar.

Vervolg op de puppycursus geschikt voor honden vanaf ongeveer 16 weken

In deze beginnerscursus komen reguliere gehoorzaamheidsoefeningen aan bod, zoals;
zit, lig, blijf, en oefeningen die zorgen voor meer aandacht voor de eigenaar.  Daarnaast wordt er
aandacht besteed aan zelfbeheersingsoefeningen, het niet opspringen tegen bezoek of eigenaar en het “hierkomen”. We zullen ingaan op het eten van de straat en het loslaten van voorwerpen. Wandelen aan een slappe lijn is ook onderdeel van deze cursus. Iedereen traint naar eigen niveau, zodat geen hond of baas verveelt raakt. En is het ons doel dat je de lichaamstaal van jouw eigen hond, maar ook de lichaamstaal van andere honden, leert lezen, zodat de opvoeding “bijna” vanzelf zal gaan.
 Alle oefeningen worden creatief aangeboden en hierdoor als leuk ervaren bij zowel de hond, als de eigenaar.

Een vrolijke gehoorzame hond

Er wordt aandacht besteed aan het gedrag van de hond en zijn lichaamstaal. We kijken samen hoe we jouw hond kunnen motiveren, met als doel een vrolijke opgevoede hond. De onderlinge band wordt versterkt en jouw hond gaat het leuk vinden om samen te werken! Belangrijk is dat je de hond leert begrijpen en hierdoor op een succesvolle manier aan de slag gaat. Zowel jij als jouw hond krijgen op deze manier nog meer vertrouwen in elkaar.

Kennismaking les
Voor honden vanaf een leeftijd van 8 maanden zullen we na inschrijving van een cursus contact met je opnemen om een kennismaking les af te spreken. In deze les kun je vragen stellen, helpen we je vast op weg met de punten waar jullie tegenaan lopen en krijg je oefeningen mee naar huis. Ook kijken we of je je voor de juiste cursus hebt aangemeld.
De les duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn wel wat kosten aan verbonden a €30,-.
Deze lessen kunnen ook geboekt worden voor honden die jonger dan 8 maanden zijn. Soms is het best fijn wat handvatten te krijgen nog voor jouw cursus van start gaat. Aanmelden voor een kennismaking les doe je door een e-mail te sturen met jouw voorkeursdagen naar info@kennemerhondenschool.nl.

Clickertraining
Je kunt kennismaken met clickertraining (of voor een beloonwoord kiezen), een positieve trainingsmethode. Je zult merken dat jouw hond nog harder zijn best gaat doen. Dit onderdeel is niet verplicht in de cursus.

Locaties
Kerkweg 19, Spaarndam (In de winter trainen we overdekt). Het klinkt misschien ver, maar deze landelijke locatie ligt achter de Veerplas. 
Prijs en info cursusduur
€150 voor 8 lessen a 45 minuten
€215 voor 6 lessen in privévorm a 30 minuten 
Groepsgrootte groepslessen 
Maximaal 5 cursisten

Er zijn nog plekken vrij in onderstaande cursussen:

Elke week wordt de website geüpdatet met nieuwe groepslessen. Staat er geen geschikte dag voor je tussen, stuur dan een e-mail naar info@kennemerhondenschool.nl. Bij voldoende animo plannen we extra cursussen. 

Inschrijven