Over Natasja
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut


Op jonge leeftijd wist ik al dat mijn beroep iets te maken moest hebben met dieren. Dieren hebben altijd een bijzondere plek bij mij ingenomen en door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ook dieren gevoelig zijn voor mijn aandacht.

In eerste instantie werkte ik parttime op de hondenschool naast mijn baan als dierenartsassistente bij dierenkliniek Santpoort en Bloemendaal. Door het toenemen naar de vraag van hondentrainingen ben ik mijn hart gaan volgen en werk ik fulltime, als kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden.

Kynologisch instructeur en gedragstherapeut

Ik heb de opleiding Kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie en de opleiding Gedragstherapeut bij Dog Vision gedaan en probeer continu mijn kennis over de relatie tussen de hond en zijn baasje te intensiveren. Ik bezoek geregeld bijscholingsdagen, seminars, themadagen en workshops. Ik heb de opleiding hondentrimster gedaan en parttime bij een trimsalon gewerkt, dus met vragen over vachtverzorging bent u bij mij aan het goede adres.

Bewustwording, wederzijds begrip en respect

Les geven is iets wat ik heel graag doe. Mijn doel is om de band tussen hond en hun baas te versterken. Daarnaast is het mijn taak om de baas bewust te maken van zijn of haar handelingen ten opzichte van de hond en is het van belang om de hond te leren lezen. De samenwerking met, of het coachen van de hond zal hierdoor prettig verlopen en het wederzijdse begrip en respect groeit.

Onderstaand vindt u een opsomming van een aantal opleidingen en cursussen welke ik heb gevolgd:

Kynologisch instructeur Martin Gaus
Gedragstherapie voor honden Dogvision
Puppy Specialisatiecursus Martin Gaus
Pubers en Hormonen Sam Turner
Activiteitencoach Tinley
Vechtende honden uit elkaar halen en dan Tinley
Instructeursopleiding Hoopers
Instructeursopleiding Treibball
Instructeursopleiding Doggydance Freestyle
Instructeursopleiding Impuls Controle (zelfbeheersing bij honden)
ABC Training
Diverse wetenschappelijke lezingen, o.a. effecten van castratie
Hondentrimmer
Verschillende workshops
Dierenartsassistent
Diverse communicatietrainingen

Over Linda 
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut

Na een aantal jaar les te hebben gegeven bij een hondenschool van de Dierenbescherming, wilde ik me verder verdiepen in het gedrag van honden. En vooral specifiek gedrag van honden in combinatie met hun levenssituatie. Want wat wordt er van een hond verwacht? En welk gedrag wordt door de eigenaar als storend ervaren? En wat heeft de hond eigenlijk nodig zodat er aan zijn welzijn wordt voldaan? Tenslotte is ook normaal hondengedrag niet in iedere situatie heel wenselijk voor het baasje. Kortom wie zit er nou eigenlijk aan de andere kant van de lijn en hoe kun je daar als begeleider invloed op uitoefenen.

Graag help ik om mensen bewuster te maken van het totaalplaatje van het gedrag van de hond waar ze voor gekozen hebben. En welke rol ze daar zelf in (kunnen) hebben. Zodat ze samen verder kunnen.

Opleiding kynologisch instructeur bij de Dierenbescherming en Martin Gaus
Gedragstherapie bij Dogvision

Hartelijke groeten,
Linda Schellinger

Over Ellen Romeijn
Kynologisch instructeur

Na een geruime tijd in de tandheelkunde gewerkt te hebben realiseerde ik mij dat ik hier niet gelukkig van werd.
Ik ben toen goed na gaan denken wat ik wel wilde met mijn leven en mede dankzij mijn eigen hond kwam ik al snel tot de conclusie dat ik met dieren en met name honden wilde werken.
Vervolgens ben ik gestart met de opleiding kynologisch instructeur, deze heb ik inmiddels afgerond en doe volg ik op dit moment de opleiding hondengedragstherapeut bij Dogvision.
Ik vind het waanzinnig interessant hoeveel kennis er nu is over onze trouwe viervoeters en wat zij ons allemaal kunnen vertellen met hun lichaamstaal.
Via een stageperiode kwam ik bij Natasja terecht en samen hebben wij besloten dat ik bij haar mag komen werken. Naast mijn studie wil ik mij ook nog verder ontwikkelen als instructeur in “fun”lessen zoals doggydance.
Opleidingen:
Kynologisch instructeur bij Dogvision
Gedragstherapie voor honden bij Dogvision (in opleiding)
Diverse lezingen bijgewoond van o.a. Monique Bladder en HondenLot

Over Rhonice
Kynologisch instructeur

Ik ben Rhonice Evertsen, mijn hele leven wist ik al dat ik met dieren wilde werken.
Door mijn eerste hond Bing een heerlijke eigenwijze Beagle, ben ik me steeds meer in honden gaan verdiepen.
Ik heb mijn kynologisch instructeur diploma behaald bij de Martin Gaus Academie. En ben nu bezig met de opleiding tot  kynologisch gedragstherapeut.

 Bij de Kennemer Hondenschool ben ik helemaal op mijn plek, ik geef lessen, val in en leer nog elke dag bij.

 Cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd

 ·       Kynologisch instructeur Martin Gaus
·       Activiteitencoach Tinley
·       Instructeursopleiding Hoopers bij Hoopers Nederland
·       Instructeursopleiding Impuls controle
·       Hondentaal Martin Gaus
·       Instructeursopleiding Doggydance freestyle