Over Natasja
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut


Op jonge leeftijd wist ik al dat mijn beroep iets te maken moest hebben met dieren. Dieren hebben altijd een bijzondere plek bij mij ingenomen en door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ook dieren gevoelig zijn voor mijn aandacht.

In eerste instantie werkte ik parttime op de hondenschool naast mijn baan als dierenartsassistente bij dierenkliniek Santpoort en Bloemendaal. Door het toenemen naar de vraag van hondentrainingen ben ik mijn hart gaan volgen en werk ik fulltime, als kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden.

Ik heb de opleiding Kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie en de opleiding Gedragstherapeut bij Dog Vision gedaan en probeer continu mijn kennis over de relatie tussen de hond en zijn baasje te intensiveren. Ik bezoek geregeld bijscholingsdagen, seminars, themadagen en workshops. Ik heb de opleiding hondentrimster gedaan en parttime bij een trimsalon gewerkt, dus met vragen over vachtverzorging bent u bij mij aan het goede adres.

Bewustwording, wederzijds begrip en respect

Les geven is iets wat ik heel graag doe. Mijn doel is om de band tussen hond en hun baas te versterken. Daarnaast is het mijn taak om de baas bewust te maken van zijn of haar handelingen ten opzichte van de hond en is het van belang om de hond te leren lezen. De samenwerking met, of het coachen van de hond zal hierdoor prettig verlopen en het wederzijdse begrip en respect groeit.

Opleidingen en cursussen

Kynologisch instructeur Martin Gaus
Gedragstherapie voor honden Dogvision
Puppy Specialisatiecursus Martin Gaus
Pubers en Hormonen Sam Turner
Activiteitencoach Tinley
Vechtende honden uit elkaar halen en dan Tinley
Instructeursopleiding Hoopers
Instructeursopleiding Treibball
Instructeursopleiding Doggydance Freestyle
Instructeursopleiding Impuls Controle (zelfbeheersing bij honden)
ABC Training
Diverse wetenschappelijke lezingen, o.a. effecten van castratie
Hondentrimmer
Verschillende workshops
Dierenartsassistent
Diverse communicatietrainingen

Over Linda 
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut

Na een aantal jaar les te hebben gegeven bij een hondenschool van de Dierenbescherming, wilde ik me verder verdiepen in het gedrag van honden. En vooral specifiek gedrag van honden in combinatie met hun levenssituatie. Want wat wordt er van een hond verwacht? En welk gedrag wordt door de eigenaar als storend ervaren? En wat heeft de hond eigenlijk nodig zodat er aan zijn welzijn wordt voldaan? Tenslotte is ook normaal hondengedrag niet in iedere situatie heel wenselijk voor het baasje. Kortom wie zit er nou eigenlijk aan de andere kant van de lijn en hoe kun je daar als begeleider invloed op uitoefenen.

Bewustwording en totaalplaatje

Graag help ik om mensen bewuster te maken van het totaalplaatje van het gedrag van de hond waar ze voor gekozen hebben. En welke rol ze daar zelf in (kunnen) hebben. Zodat ze samen verder kunnen.

Opleidingen en cursussen

Opleiding kynologisch instructeur bij de Dierenbescherming en Martin Gaus
Gedragstherapie bij Dogvision

Hartelijke groeten,
Linda Schellinger

Over Ellen Romeijn
Kynologisch instructeur

Na een geruime tijd in de tandheelkunde gewerkt te hebben realiseerde ik mij dat ik hier niet gelukkig van werd.
Ik ben toen goed na gaan denken wat ik wel wilde met mijn leven en mede dankzij mijn eigen hond kwam ik al snel tot de conclusie dat ik met dieren en met name honden wilde werken.
Vervolgens ben ik gestart met de opleiding kynologisch instructeur, deze heb ik inmiddels afgerond en doe volg ik op dit moment de opleiding hondengedragstherapeut bij Dogvision.

Kennis en lichaamstaal

Ik vind het waanzinnig interessant hoeveel kennis er nu is over onze trouwe viervoeters en wat zij ons allemaal kunnen vertellen met hun lichaamstaal.
Via een stageperiode kwam ik bij Natasja terecht en samen hebben wij besloten dat ik bij haar mag komen werken. Naast mijn studie wil ik mij ook nog verder ontwikkelen als instructeur in “fun”lessen zoals doggydance.

Opleidingen

Kynologisch instructeur bij Dogvision
Gedragstherapie voor honden bij Dogvision (in opleiding)
Diverse lezingen bijgewoond van o.a. Monique Bladder en HondenLot

Over Lara
Kynologisch instructeur

Hallo allemaal!
Mijn naam is Lara Weller, ik ben 30 jaar oud en kom uit Haarlem. Ik ben van jongs af aan heel erg dol op honden en wilde hier heel graag meer over weten. Hoe communiceren honden, hoe voelen ze zich nou echt, wat kan ik doen om ze beter te begrijpen? Allemaal vragen waar ik graag meer over wilde weten. Ik ben daarom verschillende cursussen gaan volgen, heb mijn kynologische papieren bij Martin Gaus behaald en loop sinds 2017 mee als assistent bij de Kennemer Hondenschool om ervaring op te doen in het lesgeven. Sinds afgelopen jaar geef ik zelfstandig les waaronder de pups, basis I en basis II lessen, ontzettend leuk om te doen!

Begrijpen van de hond 

Daarnaast ben ik sinds 2019 werkzaam binnen het KNGF Geleidehonden. Ik heb hier 3 jaar als hondentrainer gewerkt en ben op dit moment werkzaam als evenementen coördinator binnen het KNGF Geleidehonden. Ik krijg ontzettend veel energie van de combinatie hond en mens en vind het erg leuk en uitdagend om mensen verder te helpen om hun lieve viervoeter beter te ‘begrijpen’. Ook om zodoende de band te verbeteren en/of versterken tussen hond en baas. Samen met mijn ouders heb ik hele een lieve labrador van 2,5 jaar oud waar ik in mijn vrije tijd heerlijke wandelingen mee kan maken en mee kan trainen.  

Groetjes en wie weet tot snel,
Lara Weller

Opleiding

– Diploma Kynologisch instructeur Martin Gaus
– Meerdere HondenLot lezingen
– ABC Training Hermina Stout
– Lezing C- woord Marcel Nijland